Harceře z harceřského oddílu 7 Głuchołaska Drużyna Harcerzy “Starodrzew” a harcerky z oddílu „Knieja“ se rozhodli poznat českou stranu Těšínského Slezska. Chlapci se na pár dnů, od 26. do 30. ledna, zabydleli v Bukovci, děvčata v Milíkově.

Během pobytu harceře z Polska navštívili například jablunkovský hřbitov nebo oba Těšíny. Zároveň přiznali, že je Zaolší překvapilo. – Jsme v Čechách, jdeme na hřbitov, a vidíme polské hroby. Byli jsme na mši, která byla polsky. Maršálek Piłsudski bydlel v Jablunkově, a v Głuchołazích ne – podělil se dojmy 9letý hrací Franek. Zároveň přiznal, že tento pobyt ho mnoho naučil o české straně Těšínského Slezska.

– Okolí je překrásné, lidé jsou skvělí. Poznali jsme se s členy karvinského harceřeského oddílu, na Zaolší se určitě ještě vrátíme – shrnul pobyt vedoucí harceřských oddílů Janicki.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.