ČESKÝ TĚŠÍN / Na jeden den v měsíci ovládnou náměstí v Českém Těšíně stánky a kiosky všeho druhu, a to z důvodu konání „Slezského rynku“. V listopadu tím dnem byl čtvrtek 8. listopadu.

Jako vždy, otevírací doba krámků začala v osm hodin ráno a skončila až ve čtyři odpoledne. Na zákazníky, kteří si již zvykli na každoměsíční nakupování, ale také na kolemjdoucí čekaly čerstvé regionální výrobky. Často, v rámci podpory prodeje, prodávající nabízeli malou ochutnávku.

Jelikož žádný jarmark se bez ukázky nějakého toho řemesla neobejde, také teď bylo tradici vyhověno a zájemci si mohli prohlédnout výsledky lidové tvořivosti a zručnosti. Atmosféru pak dotvářela muzika nebo drobné soutěže.

Již za několik dnů, konkrétně 25. listopadu, můžeme čekat další jarmark. Tentokráte VI Cieszyński Jarmark Świąteczny (6. Vánoční jarmark v Cieszyně) s nákupní dobou od 8 do 16 hodin. A navíc předvánoční čas se neobejde také bez Vánočního jarmarku na českotěšínském náměstí, který se bude konat 7., 14. a 21. prosince.

kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.