REGION / Už toto pondělí, od rána, se s návštěvou do polských škol vydají polští autoři knížek pro děti. Setkání se budou konat už podvanácté v rámci akce „S knihou na kufrech“ ( „Z książką na walizkach”), 15. a 16. října proběhnou ve školách a knihovnách, závěrečná akce – Biesiada Literacka – pak ve středu 17. října v divadle v Českém Těšíně.

Letos na Zaolší premiérově přijedou Anna Czerwińska-Rydel, Grażyna Bąkiewicz a ilustrátorka Katarzyna Kołodziej, a také již osobně známé mladým čtenářům spisovatelky Barbara Gawryluk, Katarzyna Ryrych i Katarzyna Wasilkowska. Harmonogram je napjatý – každá spisovatelka má v plánu několik setkání v několika školách v celém regionu.

V Polsku projekt S knihou na kufrech trvá už skoro dvacet let, na Zaolší dorazil v roce 2007. Pořadatelem akce na české straně je Sdružení přátel polské knihy (Stowarzyszenie Przyjaciół Polskiej Książki), Regionální knihovna v Karviné, Městská knihovna v Českém Těšíně a nakladatelství Literatura z Lodže. Součástí akce je čtenářská soutěž pro žáky.
red

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego