ČESKÝ TĚŠÍN / V literární kavárně Avion v Českém Těšíně se bude v nejbližší pátek 2. listopadu v 17 hodin konat křest nové sbírky básní Renaty Putzlacher „Pamięć”. Básně budou číst Lidia Chrzanówna a Karol Suszka.

Knížka je ilustrována exlibrisy grafika z Orlové Zbigniewa Kubeczki, který v říjnu slavil své osmdesáté narozeniny. Celý měsíc v budově Regionální knihovny v Karviné-Fryštátu byla instalována výstava jeho prací „Ex libris Zbigniew Kubeczka”.

Během vernisáže výstavy sbírku básní „Pamięć” poprvé přítomným představila Helena Legowicz, předsedkyně PZKO a také Sdružení přátel polské knihy, které vydalo publikaci. Renata Putzlacher se z pracovních důvodu nemohla zúčastnit vernisáže. V pátek v Avionu bude svou nejnovější knihu prezentovat osobně.

red

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.