DOLNÍ LÍŠTNÁ / Členové Etnografické sekce HV PZKO se na svou výjezdní schůzi vydali do Líštné. V sobotu odpoledne 13. října, za krásného ideálního na procházky počasí navštívili Líštnou. Provázel je Tadeusz Szkucik, který v Líštné bydlí a také je významným znalcem této obce.

Tadeusz Szkucik, který je autorem hned několika publikací o Líštné, ukázal etnografům místa, která všichni znají, ale i taková, která nikdy neviděli, a o všech místech vyprávěl hodně historických faktů a zajímavostí.

Na konec všichni přišli do Domu PZKO. U kávy a skvělého koláče, který upekla vlastnoručně předsedkyně MS PZKO Renata Szkucik, si poslechli velmi zajímavé dějiny samotného Domu PZKO – počínaje tím, jaká to byla kdysi budova, přes jeho přestavbu, opravy, stovky hodin dobrovolnické práce členů Místní skupiny PZKO. Členové Etnografické sekce si prohlédli také budovu. Litovali, že výlet není dvoudenní, protože toto místo je pro něj ideální. U budovy je skvělé místo na táborák, a v Domě PZKO jsou také pokoje pro hosty.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.