REGION / Do 15 října jsou přijímány práce do šestého ročníku dětské soutěže „Vícejazyčnost je bohatství” na podporu čtení a psaní v dalším jazyce (vedle češtiny). Hlavní téma v roce 2018 zní „Poznáváme se – u stolu to jde snadno”.

Soutěž „Vícejazyčnost je bohatství” je určena dětem, které pocházejí z vícejazyčných rodin, národnostních menšin, mají zahraniční kořeny nebo se učí a komunikují vedle češtiny také v dalším jazyce. Je založena na čtení či předčítání literárních děl a vytváření kreseb, ilustrací, komiksů či knížek na námět literárního díla.

Soutěž je vyhlášena spolkem Zaedno v rámci projektu Kamarádi. Součástí tohoto projektu je i vícejazyčný časopis Kamarádi. Projekt začal v roce 2012. Má působnost po celé České republice, ale stává se, že tuto teritoriální hranici překračuje.

Hlavní ceny v soutěži jsou školní výlety pro celou třídu. Letos čeká na výherce 10 krásných výletů i mnoho věcných cen. Udělují se ceny pro jednotlivce, pro školy za kolekce prací a pro pedagoga za spolupráci na soutěži. Práce jsou přijímány elektronicky: nahráním na www.kamaradi.eu (v sekci soutěž) či e-mailem kamaradi@zaedno.org nebo NEdoporučeně poštou na Spolek Zaedno, Vocelova 602/3, 120 00 Praha 2.

red

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.