CIESZYN / Posledních šest let setkání fanoušků Ewy Farne se konalo ve Złotoryi. Letos tomu bude jinak. Zpěvačka naší redakcí sdělila, že setkání se bude tentokrát konat v Cieszyně, a na jeho uspořádání se budou společně podílet kulturní střediska obou Těšínů – COK Dom Narodowy a KASS Střelnice.


Pro Cieszyn jsem se rozhodla z několika důvodů. Jedním z nich je, že chci, aby mně fanoušci poznali i z úhlu pohledu místa, ze kterého pocházím. Mám vnitřní potřebu vrátit dluh tomuto regionu, protože díky tomu, že jsem „tu stela“, jak u nás říkáme, mohu zpívat i v Polsku, i Česku – sdělila Farna během setkání. Nastínila i budoucnost setkání svých fanoušků.

Kromě toho, že se budou konat v místech, odkud pochází, jejím přáním je, aby se na jejich pořádání podílelo co nejvíce lidí z našeho regionu. Do Hudebního festivalu a mezinárodního setkání fanoušků chce zapojit i studenty českotěšínského Polského gymnázia Slowackého. Zároveň doufá, že tyto její počiny napomohou v Polsku i Čechách propagaci faktu, že zde, na Zaolší, existuje polská národnostní menšina.

Setkání fanoušků Ewy Farne se bude konat od 12. do 14. října. Na programu je městská hra v obou Těšínech, projekce dokumentárního filmu Ewa Farna 10: Neznámá známa, setkání s fanklubem, talkshow Těšínské Slezsko – vztah ke kořenům a jejich význam v Ewině kariéře, výstava a koncerty. Podrobnosti najdete zde.
(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.