SKŘEČOŇ / Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu v Bohumíně-Skřečoni uspořádala  v sobotu 23. června již čtrnáctý ročník Mezinárodního fotbalového turnaje.

Stejně jako v loňském roce se turnaj uskutečnil v nové sportovní hale vedle koupaliště v Bohumíně. Kromě místních hráčů reprezentujících Místní skupinu PZKO Skřečoň se turnaje zúčastnily dva týmy z Polska: Old Boys z pohraniční vesnice Chałupky a tým Klubu Weterana Sportu z města Grodkowa, se kterým MS PZKO spolupracuje již od roku 1973.

V prvním zápase domácí tým porazil loňský vítězný tým Chałupki v poměru 4: 0. V příštích zápasech hráči ze Skřečoně po první polovině bez branek zvítězili nad týmem z Grodkowa  3: 1, zatímco v posledním zápase tým Grodków porazil ve vyrovnaném duelu 4: 3 tým Chalupki. Celkově bylo ve třech zápasech zaznamenáno 15 gólů.

Soutěž nakonec vyhrál tým MK PZKO Skřečoň s kapitánem Tomaszem Szeligou, který byl také hlavním pořadatelem turnaje. Na druhém místě se umístil tým Club Sport Veteran Grodków a třetí místo vybojovali hráči Old Boys Chałupki. Pro hráče ze Skřečoně to bylo už sedmé vítězství v předchozích 14 ročnících turnaje. Poháry předal týmům předseda MS PZKO Skřečoň Czesław Gałuszka.

Je třeba dodat, že odpoledne se fotbalisté Klubu Weterana Sportu Grodków s kapitanem Markem Kwiatkowskim zúčastnili radovánek v Domě PZKO ve Skřečoni a také už pozvali fotbalisty ze Skřečoně na další fotbalový zápas v příštím roce u sebe.

TG

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.