DOLNÍ LUTYNĚ – VĚŘŇOVICE / V pondělí 4. června členové sboru Lutnia z Místní skupiny PZKO v Dolní Lutyni místo toho aby šli na zkoušku v Kulturním domě, zamířili svými auty do Věřňovic, kde se na zahradě u Domu PZKO setkali s členy tamní Místní skupiny PZKO. 

Věřňovická červnová setkání se už stala tradicí a každoročně se jich účastní i místostarosta Dolní Lutyně Jan Fismol. Rodinná atmosféra, chutné jídlo, společný zpěv a také neformální diskuze jsou nedílnou součástí těchto setkání. Projednávaly se také akce naplánované na nejbližší měsíce.

Předseda MS PZKO Věřňovice Marcel Balcarek pozval všechny na Táborák pod Dymbinnou, kde se budou opékat párky a péct brambory v ohništi. Akce se bude konat 31. srpna. Maria Sztwiertnia, předsedkyně MS PZKO Dolní Lutyně informovala o dvou výletech. 5. srpna se bude konat společný výlet na Gorolski  Święto v Jablunkově. Na další výlet členové MS PZKO vyrazí 8. září do Kunína a okolí.

MS

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.