ČESKÝ TĚŠÍN  / Jedna budova HV PZKO, dvě samostatné redakce, dvě vydavatelství. Dnes na ulici Střelniční 28, ve druhém patře, začala fungovat redakce „Głosu“, novin Poláků v České republice.

„Děkujeme PZKO, zvláště pak předsedkyni Heleně Legowicz, a také nadaci Fundacja „Pomoc Polakom na Wschodzie“, která rekonstrukci místností na redakci z velké části financovala. A pracuje se tu senzačně. Je to jako skok z dvacátého století do 21. století,“ řekl Tomasz Wolff, šéfredaktor „Głosu“.

Přiznal také, že stěhování redakce bylo obtížné. – Noviny jsme nemohli zavřít ani na týden. Takže bylo tak, že jsme jeden den namalovali dveře nebo udělali nějakou malou práci a druhý den jsme dělali noviny a posílali je do tiskárny – popsal proces stěhování Wolff. Nové sídlo už navštívili tři lidé, což je v 9:40, kdy jsme navštívili redakci, dost vysoká frekvence.

Sídlo měsíčníku „Zwrot“ zůstává nezměněno.

kc

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.