REGION / Svátek tří bratří spojuje sousedy také sportem. Je libo fotbal nebo golf?

Sportovní klání odstartují v sobotu 16. června. Ráno na fotbalových hřištích „Pod Wałką“ v Cieszynie se proti sobě postaví hráči ročník 2007, 2008, 2009 v Mládežnických fotbalových turnajích. Pořadatelé pamatovali také na hry a soutěžení pro nemladší diváky.

Ve 14 hodinách na stejném místě se poprvé rozezní píšťalka Historického zápasu Cieszyn kontra Łowicz, který připomene výročí 100 let od získání nezávislosti. Jak hlásí pořadatelé, za tým nastoupí jak bývalí hráči, tak pozvaní hosté. Navíc, na trávníku se mužstvo objeví v autentických dresech z let 1924 – 1929 a balónem z minulého století. Soutěžit mohou ale i fanoušci na tribunách, a to o nejzajímavější kostým.

Kdo nemá rád fotbal, nevadí. Stačí zajet do Ropice na „Sobotu s golfem“, v rámci které se bude konat 2. golfový turnaj Svátku tří bratří nebo akademie golfu. „Akademii je myšlen program, který jsme připravili pro všechny golfové začátečníky. Po zapsání se budou mít účastnici možnost seznámit se s tímto sportem, zkusit si první šťouch nebo trefit jamku. Samozřejmě vše pod dohledem zkušeného trenéra,“ uvedli pořadatelé.

Hlavním cílem Turnaje pak je přátelské soupeření a společná integrace obou národů. Putovní pohár si pak na náměstí v Cieszynie převezme buď starosta Cieszyna nebo Českého Těšína.

kc

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.