NEBORY / Členská schůze Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Neborech byla nejenom o shrnutí loňských aktivit a plánech na letošní rok, ale i o vystoupení předškoláků a projekci dokumentárního filmu.

Členové MS PZKO Nebory se setkali na začátku března v Domě PZKO. – Naše Místní skupina má 114 členů. Největší loňskou výzvou byla rekonstrukce střechy našeho sídla. Minulý rok jsme se také poprvé zúčastnili Dne národnostních menšin v Třinci, kde jsme měli svůj stánek, pozvali jsme i na novou akci – Nebory mají talent, která se konala 6. října. Z tradičních akcí je nutno vyjmenovat tu největší – Den Oszeldy, a  také premiéru v podání dětského divadla Gapcio – myslím si, že jsme odvedli dobrou práci a můžeme být spokojení – shrnula loňské aktivity místopředsedkyně neborovské MS PZKO Halina Szczotka. Zároveň dodala, že datum letošního Dne Oszeldy bylo stanoveno na 26. května.

Před schůzi bylo na programu roztomilé vystoupení místních předškoláků z polské mateřské školy, po schůzi pak projekce dokumentárního filmu Izabely Walaské Zaolší – Fenomén Z.

Fotogalerii najdete na polské stránce.

ikz

Štítky: , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego