KARVINÁ-FRYŠTÁT / Tradičně každým rokem se členové Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Karviné-Fryštátě setkávají na vánočním setkání. Tentokrát se vilijovka konala 9. prosince.

Všechny hosty přivítal předseda skupiny Janusz Wałoszek. K svátkům všem popřál také evangelický pastor Jan Cieślar. – Aby náš život byl každodenním očekáváním na Pana Boha – například řekl, když hovořil o Adventu.

V kulturním programu se nejdříve předvedly děti z karvinské polské mateřské školy. Pod taktovkou Wiesława Farany zazpíval rovněž mužský sbor Hejnał-Echo MS PZKO Karviná-Fryštát.

Každý z účastníků vilijovky dostal teplé jídlo, na svátečně ozdobených stolech byl čaj, cukroví, ovoce a oplatky.

K poslechu, a následně i ke společnému zpívání koled na klavír hrála Wanda Miech, která již po mnoho let doprovází sbory na jejich vystoupeních.

CR/tnj

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.