Už deset let podává pomocnou ruku dětem i dospělým s handicapem a lidem bez přístřeší příspěvková organizace města Centrum sociální pomoci Třinec (CSPT). V souvislosti s tímto kulatým jubileem se uskutečnil v pátek 28. dubna benefiční koncert evangelickém kostele, který posluchači zaplnili do posledního místečka. Před více než tisícovkou diváků vystoupil zpěvák Václav Neckář se svou kapelou Bacily a ženský pěvecký sbor Laudate z Bystřice.

Krátce před koncertem přivítala Václava Neckáře na třinecké radnici starostka Věra Palkovská, kde při této příležitosti zároveň poděkovala přítomným sponzorům za dlouholetou podporu Centra sociální pomoci Třinec.

„Benefiční koncert by se neobešel bez samotných sponzorů, proto jsme jim chtěli touto cestou také poděkovat za jejich nezištnou pomoc a podporu, kterou dlouhodobě projevují potřebným dětem i dospělým. Také díky nim může CSPT poskytovat tak bohaté a rozvinuté služby,“ uvedla starostka Věra Palkovská a upozornila na to, že setkání na radnici i celý benefiční koncert provázel symbol srdíčka.

Velká perníková srdce si připravili pracovníci CSPT pro sponzory, dort ve tvaru srdce předala starostka Věra Palkovská ředitelce CSPT Aleně Kostkové a navíc malé perníkové srdíčko obdržel při vstupu do kostela každý příchozí. „Před deseti lety, kdy na prvním benefičním koncertu na podporu CSPT vystoupila Marta Kubišová, přišlo asi 700 posluchačů. Tentokrát přišlo organizaci podpořit už 1100 lidí, což je důkaz toho, že v Třinci, když jde o srdeční záležitost, je vždycky plno,“ podotkla starostka.

Vyjádřené podpory si cení i ředitelka CSPT Alena Kostková. „Velmi si vážím toho, že veřejnost přijala naše pozvání a přišla nás podpořit v tak hojném počtu. Už víckrát jsem se přesvědčila, že ve většině případů lidem v našem regionu nejsou potřební lidé lhostejní a svou podporu a pomoc jsou ochotni vyjádřit různými způsoby, čehož jsme byli i nyní svědky,“ uvedla.

Příspěvková organizace města Centrum sociální pomoci v Třinci poskytuje sociální služby dětem i dospělým lidem v denních stacionářích Paprsek a Radost, v Azylovém domě pro matky a v Domě na půli cesty mladé od 18 do 26 let, kteří po dosažení zletilosti opouštějí výchovné ústavy, dětské domovy a školská zařízení.

Současně CSPT poskytuje i osobní asistenci, léčebnou rehabilitaci, odborné poradenství pro péči o děti prostřednictvím rodinné mediace a provozuje Dětskou skupinu Pampeliška. Výtěžek z koncertu pomůže vylepšit prostory a vybavení v zařízeních organizace.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.