ČESKÝ TĚŠÍN/ Přesně za týden, tedy v pátek 28. dubna v Kulturním a společenském středisku Střelnice v Českém Těšíně se v talk show Zaolzie Potrafi opět setkají významné osobnosti. Tentokrát Izabela Wałaska pozve na scénu dvě ženy a dva muže. 

Letošní talk show bude zřejmě stejně zajímavé jako její předešlé ročníky. Hosty jsou totiž generální ředitel Třinecký železáren a zároveň autor divadelních her v nářečí Jan Czudek, polonistka z Ostravské univerzity zabývající se i těšínským nářečím Janina Raclavská, redaktorka polských zpráv v ostravské televizi a iniciátorka zajímavých projektů na Zaolší Renata Bilan, a dnes již v důchodu umělecký vedoucí, režisér a herec Polské scény Těšínského divadla Rudolf Moliński.

Kromě hostů se na scéně objeví i několik mladých sportovních talentů z Milíkova (Michał Staszowski, Łukasz Kantor, Sara Halová) a amatérský divadelní soubor, který již několik let hraje hry Jana Czudka a jeho ženy Ireny. Druhou moderátorkou talk show bude Karolina Brózda.

Dále uvidíme herce a hudebníka Mariana Mazura, na klavír zahrají Daniel Rusnok, Dominik Poloček a Przemysław Orszulik.

Doprovodnou akcí bude výstava kreslených vtipů Bronisława Liberdy. Tradičně bude probíhat i prodej polských knih (od 16 hod.), k dostání bude i posledních pár kusů filmu „Pocztówka z Zaolzia“.

Jelikož akce je pojatá jako méně formální záležitost, pánové mohou nechat kravaty doma.

Vstupenky v ceně 100 kč lze rezervovat telefonicky: 777 80 89 33 nebo na emailu : zaolzie.potrafi@gmail.com  do 27.dubna.

Vstupenky budou připravené k vyzvednutí v den konání talk show na místě, od 16 do 16.55 hod.

tnj

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.