První dubnový víkend bude plný zajímavých akcí. Vybrali jsme pro vás pár tipů:

1. Výstava Julie Polok

Zaolziańskie Towarzystwo Fotograficzne zve na výstavu mladé, ale již velmi úspěšné umělkyně. V pátek odpoledne si udělejte čas a přijďte do Čítárny a kavárny Avion na zahájení výstavy Julie Polok „Wydziyrgane“.Výstava potrvá do 10. 5. 2017.

2. Prezentace v Książnicy

V pátek od 17 hod. se můžete zúčastnit další z cyklu prezentaci „Cymelia i osobliwości Książnicy Cieszyńskiej”. Tentokrát nám Książnica předvede text v hebrejštině ze starozákonní Knihy Ester, ve které se zdůvodňuje vznik židovského svátku Purim, nejveselejšího židovského svátku.

3. Cestovatelská beseda

Chtěli byste se někdy podívat do Nepálu? Prozatím ze vydejte na Ostrý. V pátek v 18.30 Chata Ostrý zve na cestopisnou besedu. Hostem setkání bude Martin Matúšů, který bude vyprávět o Nepálu.

4.Malí těšínští princové

Těšínský Dom Narodowy zve v sobotu na rodinné setkání s Malým princem. Na programu celodenní akce budou mj. vystoupení tanečního divadla, kouzelnická show, výtvarný workshop, společné čtení úryvků z knihy a projekce filmu v kině Piast.

5.„Boeing, boeing“

Kdo ještě neviděl představení „Boeing, boeing“ v provedení vendryňského divadla, anebo si chce ten divadelní zážitek zopakovat, může se v sobotu zastavit v Domě PZKO v Jablunkově. Na pozváni Místní Skupiny PZKO vystoupí Divadlo J. Cienciały MK PZKO ve Vendryni s francouzskou komedii „Boeing, boeing”.

6. Jarní turnaj ve stolním tenise

Kdo si chce zahrát stolní tenis, může v sobotu vyrazit do Dolní Líštné. Místní skupina PZKO pořádá jarní turnaj ve stolním tenisu. Dopoledne si zahraji děti a mládež, od 13.30 budou hrát dospěli.

7. Jarní deskohraní

Přijďte si zahrát moderní deskové a karetní hry do SVČ Juventus Karviná. Akce pro dospělé i děti od 12 let bude zahájena v 16 hodin. K dispozici bude i kuchyňka, pořadatele poskytnou i možnost přespání v prostorách Juventusu. Přihlásit se můžete na akci na emailu MartinFrydrych@seznam.cz.

8. Den ptactva

Přijďte v sobotu do ostravské zoo a užijte si Den ptactva, nebo-li ptačí program pro děti i dospělé a zvýhodněný vstup pro nositele ptačího příjmení. Můžete se těšit na procházku s ornitologem, komentované krmení loriů, výstavu „Budky nejsou jen pro ptáky“ a další ptačí aktivity.

9. Pašijový koncert

Smíšený pěvecký sbor Collegium Canticorum chystá v nedělí pašijový koncert, a to hned dvakrát. Ve 14.00 sbor vystoupí v katolickém kostele v Albrechticích, v 16.30 zazpívá v evangelickém kostele v Návsí.

10. „Různé tváře Tuwima“

Místní skupina PZKO v Bystřici zve v neděli do Domu PZKO na rodinné setkání s literaturou a mateřským jazykem, tentokrát na téma „Různé tváře Tuwima“. Na programu bude přednáška Renaty Putzlacher-Buchto, workshopy pro děti a diktát na veselo (pro zájemce).

(pe)

Štítky: , , , , , , , , , , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.