Kam se vydat druhý březnový víkend? Tipů pro Vás máme hned několik:

1. Irský pátek

Svatého Patrika neslaví jen Irové. 17. března se přijďte podívat do Cieszyna – Dom Narodowy chystá irský pátek. V 18. hodin začne koncert polské skupiny Stonhenge, která hraje irskou a skotskou hudbu. Součásně k shlédnutí bude fotografická 3D výstava „Kocham cię jak… Irlandię!”, výstava bude otevřená do 4 dubna.

2. Keramické tvoření

Ruční tvorbu keramiky a točení na hrnčířském kruhu si můžete vyzkoušet v sobotu v Archeoparku v Chotěbuzi. Přijďte do zdejší keramické dílny a naučte se základní technické postupy používané při výrobě keramických předmětů. Keramické tvoření od 8 do 16 hod.

3. Talkshow v Karviné

Městský kulturní dům Karviná zve na večer plný humoru a italské hudby. V sobotu od 19 hod. přijďte na interaktivní talkshow herečky a spisovatelky Ivanky Deváté a televizní novinářky, publicistky a moderátorky Zuzany Bubílkové. Veselé povídání doplní italský zpěvák Andrea Andrei.

4. Pochod „K pramenům Wisly”

Zajímavou nabídku pro ty, kteří o víkendu nechtějí zůstat doma, má PTTS Beskid Śląski. W sobotu zve všechny na XIV mezinárodní turistický pochod „K pramenům Wisly”. Akce je určená pro běžkaře i pěší turisty.

5. Cestovatelská přednáška v Žukově

Místní skupina PZKO v Dolním Žukově zve v sobotu odpoledne na cestovatelskou přednášku. Hostem setkání bude Tadeusz Franek. S posluchači se podělí o zážitky z návštěvy v Papui – Nové Guineji . Začátek v 17 hodin.

6. St. Patrik´s day

Na zábavu u příležitosti svátku svatého Patrika zve v sobotu horská Chata Skalka v Motech u Jablunkova. St. Patrik´s day začne tady v 19 hodin. Pořadatelé chystají pivní bar se speciály, whisky bar, irskou kuchyni a zábavu do rána v irském rytmu. Hrát bude DJ Hanka.

7. Ezoterický festival

Po celý víkend se bude konat v Karviné festival přednášek, meditací, poradenství, duchovní hudby, ezoteriky a zdravého životního stylu. Ezoterický festival začne v sobotu ráno v MěDK v Karviné-Novém Městě. Součástí akce bude také prodej zdravých produktů, bylinek, čajů, drahých kamenů, karet, odborné literatury.

8. „Kwiatek dla Pań”

Sídlo Místní skupiny PZKO Albrachcice rozezní v nedělí polská hudba z meziválečného období. MK PZKO zve své na akci „Kwiatek dla Pań”. V programu vystoupí herci Polské sceny Těšínského divadla s hudebním představením „Powróćmy jak za dawnych lat czyli piosenki międzywojenne”.

9. Setkání s komedií

Pokud si chcete zlepšit náladu, určitě se v neděli zastavte v Těrlicku. Místní skupina PZKO totiž zve na Setkání s komedii. Od 16 hod. v Kulturním domě vystoupí ochotnické divadlo z Komorní Lhotky s představením „1+1=3”. Od 15.00 bude otevřená kavárna „U Zeflika”, kde si budete moct koupit třeba domácí koblihy.

10. Pašijový koncert

Pašijový koncert chystá na neděli PCHM Collegium Canticorum. Sboristé zazpívají v evangelickém kostele v Bludovících v 9.30.

(pe)

Štítky: , , , , , , , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego