Dnes se ve 14 hodin otevřou volební místnosti pro krajské volby a volby do Senátu.Zavřou se ve 22 hod., zítra pak budou otevřené od 8. do 14 hod.

V krajských volbách se utká 14 politických stran, 8 koalic a 3 politická hnutí. O budoucnosti našeho regionu může rozhodnout kolem jednoho milionu osob s volebním právem.

O místo senátora se bude ucházet 6 kandidátů: Ivo Raška, Petr Gawlas, Jerzy Cieńciała,  Pavla Golasowská, Gustav Pilch, Jan Osoba. Pokud kandidát získá více než 50 procent hlasů, stane se senátorem již v prvním kole voleb. Pokud ne, do druhého kola postoupí dva kandidáti s největším počtem hlasů. Druhé kolo se bude konat za týden.

První výsledky voleb budou zveřejněné v sobotu večer. Sledujete náš portál, první informace o průběhu voleb vám nabídneme už od 14. hod.!

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.