Máme pro vás opravdu velmi příjemnou zprávu. Redakce Zwrotu otevřela Jazykovou pohotovost.

Takže pokud tápete, jak se něco polsky správně píše, stačí napsat do redakce. Dotazy lze posílat na pogotowie.jezykowe@zwrot.cz. Odpověďmi se bude zaobírat polonista Ireneusz Hyrnik, který je absolventem Polonistiky Ostravské univerzity.

Naše nabídka je pro všechny – jak pro polské organizace, školy, tak soukromé osoby, kteří chtějí správně používat polský jazyk. Samozřejmě neděláme překlady ani korektury. Nebudeme také dělat domácí úkoly za žáky.

Jazyková pohotovost je od toho, aby z našeho, čili polského jazyka, vymizely příšerky jako „wstępne dobrowolne“, nebo „tombola“, a akce se již nikdy více nekonaly „prawidłowo co miesiąc“.

Informujte o naší nabídce své známe!

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego