TŘINEC / Do třineckého Lesoparku si nyní můžete přijít vyzkoušet novou sportovní disciplínu – hod diskem na cíl do speciálně zkonstruovaných košů. Minulý pátek proběhlo slavnostní zahájení provozu nového discgolfového hřiště.

Slavnostního zahájení se zúčastnily děti z třineckých základních škol, které měly příležitost změřit své síly pod dohledem profesionálních discgolfistů v herní disciplíně, jejíž pravidla jsou podobná těm golfovým.

„Náklady na výstavbu nové sportovní atrakce v Lesoparku pokryly Lesy České republiky. Žáci třineckých škol navíc dostanou bonusový dárek v podobě disků frisbee, neboli náčiní, které je k této disciplíně potřebné,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

Lesy ČR připravily pro děti i několik zážitkových stanovišť, na nichž mohly například tvořit náhrdelníky z lesních plodů anebo se dozvědět mnoho zajímavostí o našich lesích.

„Kmotrem” zbrusu nového discgolfového hřiště se stal zplnomocněnec české vlády Jerzy Cieńciała, který uskutečnil oficiální první hod.

Pravidla discgolfu jsou velmi podobná pravidlům golfové hry. Místo golfového míčku se používají létající kotouče, kterými se závodníci musejí strefit do cíle v podobě speciálního koše. Za každý zdařilý hod si přičtou jeden bod.

Stejně to funguje i v případě trestných bodů – za každé minutí cíle se rovněž přičítá jeden bod. Cílem hry je projít přes celé hřiště a zároveň mít na kontě co nejnižší počet bodů.

Překlad: Pygmalion

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.