VENDRYNĚ / V sobotu 3. září proběhla ve Vendryni Olympiáda partnerských obcí, které se zúčastnili zástupci dvanácti obcí, mimo jiné i z Polska a ze Slovenska.
Olympijská pochodeň vzplála ve 13 hodin. Celá akce proběhla ve westernovém duchu. Jednotlivé týmy se účastnily různých disciplín, jako např. hod botou a kovbojským kloboukem, přetahovaní lanem, střelba z luku a další.

Starostové obcí změřili své síly v disciplíně, která byla připravena přímo pro ně: westernový slalom. A v čem tento slalom spočíval? Závodník měl s plnou lahví doběhnout ke stolu, rozlít její obsah do třech skleniček, co nejrychleji skleničky poslat spoluzávodníkovi a poté se opět vrátit do cíle.Vítězem této kategorie se stal Sławomir Żmija, starosta polské obce Godziszów.

Klání se zúčastnily následující obce: Hrčava, Ropice, Bystřice, Nýdek, Milików, Mosty u Jablunkova, Hrádek, Vendryně, Čierne (SK), Leštiny (SK), Cisownica (PL) a Godziszów (PL).

V konečném pořadí se na třetím místě umístila slovenská obec Leštiny, druhé místo připadlo Vendryni a nejvyšší příčku obsadili závodníci z polského Godziszowa. Samotné závody ale nebyly na celé akci nejdůležitější, šlo spíše o to, dobře se pobavit a navázat nová přátelství. „Nejsou zde vítězové ani poražení,“ shrnul celé klání starosta Vendryně Bogusław Raszka.
Aneta Chalupa

Štítky: , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.