Někteří si Gorolski Święto již nedokážou představit bez přespolního běhu O hliněný džbánek mléka (O gliniany dzbanek mleka). Tento přespolní běh si pak jde jen těžce představit bez účasti Jaroslava Gamana z Havířova, kterému je 81 let.

Jaroslav Gaman je mezi běžci známý, různých běhů se pravidelně účastní již mnoho let. Nejednou se mu také podaří stanovit věkový rekord běhu, a do cíle dobíhá vždy se svým čtyřnohým přítelem.

– Na startu běhu O hliněný džbánek mléka jsem chyběl pouze jednou, a to tehdy, když jsem se ve stejné době účastnil maratonu na Slovensku – přiznal Gaman.

I přes vyšší věk, je pořád aktivní. – Dnes už běhám pouze během závodů. Pracuji zdarma ve skladu, jezdím na kole z Havířova do Komorní Lhotky nebo do Vělopolí, což beru jako trénink – podotkl pan Jaroslav, kterému vitalitu by mohl závidět nejeden třicátník.

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.