1. Pouť Cyrila a Metoděje

Kdy: pátek 5. července, 9.00
Kde: Hrčava

Obec Hrčava zve na tradiční pouť. V 9.00 mše svátá v polském jazyce, v 11.00 mše v českém jazyce. Od 13 hod. zábava v centru obci: koncerty, stánky, regionální jídla, atrakce pro děti. Vystoupí: Lomňánek, cimbalová muzika Svierčini, Veras bend – to nejlepší od Věry Špinarové, The Grooves.

2. Svátek Cyrila a Metoděje

Kdy: pátek 5. července, 14.30
Kde: Český Těšín

Přijďte oslavit svátek Cyrila a Metoděje do parku Adama Sikory. Také letos se můžete těšit na bohatý zábavný, odborný i hudební program, atrakce pro děti a dospělé, bohaté občerstvení.

3. Wakacyjne Kadry

Kdy: vždy v pátek od 5. července do 30. srpna
Kde: Cieszyn

V pátek odstartuje Filmová prohlídka Wakacyjne Kadry. Můžete se těšit na promítání pod širým nebem, vždy po setmění, cca ve 21.30. Tento pátek bude možné zhlédnout film Rozumiemy się bez słów.

4. Festival na pomezí

Kdy: pátek 5. července, sobota 6. července
Kde: Dolní Lomná

Od pátku do soboty se bude v Dolní Lomné konat tradiční Festival Na Pomezí – mezinárodní setkání hudebníků a příznivců folkové, country, bluegrassové, trampské, keltské muziky a ostatních hudebních žánrů ze tří pomezních států. V pátek od 16 hod. vystoupí např. Holátka, Carrantouhill, Noční vlak. V sobotu od 15. další koncerty, prodejní stánky, regionální speciality.

5. Komentovaná procházka po Staré Karviné

Kdy: sobota 6. července, 13.30
Kde: Karviná

Vydejte se po stopách ztraceného města. Sraz ve 13.30 u „šikmého“ kostela sv. Petra z Alkantary. Trasa: Šikmý kostel – park Praca – Havlíčkova ulice – Dům oddechu Ručka – ulice Slezská – důl Gabriela. Další komentovaná procházka proběhne 11. srpna.

6. Cyrilometodějské dny

Kdy: sobota 6. července, 9.00-17.00
Kde: Chotěbuz

Také letos Archeopark Chotěbuz-Podobora připomene období Velké Moravy a příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Hradiště ožije slovanskými bojovníky, řemeslníky i sokolníkem. Nebude chybět ani bohatý program pro děti.

7. Filmový večer v Zoo Ostrava

Kdy: sobota 6. července, 21.15
Kde: Ostrava

Pro všechny filmové fanoušky jsou připraveny na letní sezonu dvě promítání. První proběhne v sobotu 6. července a druhé 10. srpna. Tuto sobotu se zájemci mohou těšit na rodinnou dobrodružnou komedii Wonka. Začátek promítání je ve 21.15 hodin (vstup do areálu bude možný nejdříve ve 21 hodin).

8. Mezinárodní běh O Istebniański Bruclik

Kdy: sobota 6. července, 9.00
kde: Istebna

Letos se místo tradičního závodu v běhu na lyžích O istebnianski bruclik, který byl v únoru zrušen kvůli počasí) se pořadatele této akce rozhodli uspořádat běžecké závody na Kubalonce.

9. Koncert v Ježišově kostele

Kdy: neděle 7. července, 18.00
Kde: Cieszyn

Prázdninový cyklus koncertů Koncerty wyższobramskie v Ježišově kostele v Cieszyně zahájí v neděli koncert Krzysztofa Urbaniaka.

10. Karvinské kulturní léto

Kdy: neděle 7. července, 7.00
Kde: Karviná

V rámci Karvinského kulturního léta budou divákům nabídnuty koncerty a divadelní představení – pohádky pro děti, každou neděli od 17.00 hodin. Tuto neděli na Masarykově náměstí vystoupí cimbálovka Opavští hudci. Přijďte si v jejich podání poslechnout lidové písně z celé Moravy i Slovenska.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego