ČESKÝ TĚŠÍN / Ve čtvrtek 7. prosince se kostel na Niwách v Těšíně stal dějištěm neobvyklé hudební události. Vánoční koncert, který uspořádalo Polské gymnázium Juliusze Słowackého, zaujal shromážděné publikum od prvních okamžiků.

Slavnost zahájilo působivé varhanní preludium v podání Karola Kaczmarského. Farář Marcin Piętak a otec Sebastian Jarczyk uvedli posluchače do atmosféry blížících se Vánoc.

Tradiční koledy a jejich moderní interpretace

Program koncertu byl pestrý a kombinoval tradiční koledy s moderní interpretací vánoční klasiky. Mezi účinkujícími byl Zorómbek a pěvecký sbor pod vedením Leszka Kaliny. Mezi účinkujícími byli také absolventi Przemek Orszulik a Mateusz Fajkus. Představili moderní úpravy koled a pastorel.

Na závěr sbor Collegium Iuvenum vyzval posluchače ke společnému zpěvu koledy „Dzisiaj w Betlejem“. Koncert byl nejen jedinečnou hudební událostí, ale také příležitostí ke společnému sdílení vánoční radosti.

Alicja Iwanuszek

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego