KOMORNÍ LHOTKA / Pokud nemáte na dnešní odpoledne žádné plány, máme pro vás skvělý návrh. Ještě dnes můžete v Komorní Lhotce zhlédnout hru „Pinióndze na ceście“ v podání divadelního souboru Místní skupiny PZKO. Začátek je v 17.30 hodin.

Divákům, kteří se v pátek sešli v sále Kulturního domu v Komorní Lhotce, soubor naservíroval solidní dávku terapie smíchem. Tentokrát herci sáhli po trochu jiném repertoáru než v předchozích letech, kdy tématem her byly milostné příběhy. Hra „Pinióndze na ceście“ je v podstatě komedií využívající prvky černého humoru. Můžeme vás však ujistit – smát se budou všichni, a to od otevření opony až do jejího zavření po druhém dějství.

Talentovaný soubor z Komorní Lhotky

Představení režírovala Pavla Sabelová. Autorkou překladu hry Michaela Coona (český název Nájemníci pana Swana) do nářečí byla Marie Ševčíková, které pomáhal celý soubor.

Jak nám prozradila předsedkyně MS PZKO Joanna Szpyrc, soubor se na představení připravoval více než dva měsíce. Letos se pustili do hry o něco delší. Všichni herci zvládli své role na výbornou. Je vidět, že mají mnoho zkušeností, protože se jedná o šestnácté představení tohoto souboru. Z rovnováhy je nevyvedl ani výpadek proudu, kdy na jevišti zhasla světla.

Na premiéru představení se přišel podívat i starosta Komorní Lhotky Ivo Sztefek, který hercům za jejich práci poděkoval. Za zmínku stojí, že představení ve Lhotce navštěvuje celá obec, baví se a hře rozumí jak ti, kteří mluví nářečím, tak ti, kteří mluví česky.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego