1. TA GRUPA v Avionu

Kdy: pátek 20. ledna, 16.00
Kde: Český Těšín

Skupina TA GRUPA zve do kavárny-čítárny Avion na koncert s názvem Noworoczna wiązanka muzyki, słów i… słówek. Sbor vystoupí pod vedením Joanny Nowické, hrat bude Romuald Gąsior. Vystoupí i pozvání hosté z „Kresů“.

2. Koledování

Kdy: pátek 20. ledna, 17.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Zveme do Místní knihovny v Mostech u Jablunkova na „Koledování“. Zanotujete si klasické koledy a „kantyczki“ od Adama Sikory z Jablunkova, které napsal na oslavu narození Páně. Na klavír doprovodí Elwira Zwyrtek a vystoupí i děti z mateřských škol.

3. Polský ples v Karviné

Kdy: pátek 20. ledna, 19.00
Kde: Karviná

V páteční večer hosté roztančí sál karvinského Obecního domu Družba. Karnevalový ples, pořádany karvinskými Poláky, začne v 19 hodin. Vystoupí ZPiT Suszanie a taneční pár WDS Katowice. Po celou noc k tanci bude hrát kapela Smolaři, a u baru – lidová kapela Partyja.

4. Vernisáž výstavy fotografii Augustina Dronga

Kdy: pátek 20. ledna, 17.00
Kde: Český Těšín

Středisko volného času Amos zve na výstavu fotografii Augustina Dronga s názvem Clona 5,6. Vernisáž proběhne v pátek v 17 hod. v Galerii CFTS. Výstava potrvá do 17.2.

5. Novoroční koncert 4 tenoři a Filharmonie B. Martinů Zlín

Kdy: pátek 20. ledna, 19.00
Kde: Havířov

4 Tenoři – Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo vystoupí v doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů v sále Kulturního domu Leoše Janáčka. Seskupení 4 Tenoři patří v současnosti k největším fenoménům české mezižánrové hudby. Vokální kvarteto tvoří dva držitelé ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národního divadla v Praze

6. Prezentace knihy „Rozmowy o Śląsku Cieszyńskim. Perspektywy”

Kdy: pátek 20. ledna, 18.00
Kde: Strumieň

Kulturní středisko v polském Strumieni zve v páteční odpoledne na autogramiádu Andrzeje Drobika, autora knihy „Rozmowy o Śląsku Cieszyńskim. Perspektywy”. K vidění bude rovněž výstava fotografii Mariusza Gruszky použitých v knize.

7. Novoroční koncert Z muzyką przez wieki

Kdy: sobota 21. ledna, 17.00
Kde: Wisła

Hotel Gołębiewski zve na novoroční koncert. Vystoupí Arthis Symphony Orchestra pod vedením Jean-Claude’a Hauptmana. Uslyšíme až 50 účinkujících z Arthis Symphony Orchestra a solisty: Olivia Ohl-Szulik, Karolina Kidoń, Marta Kaczmarczyk, Natalia Bukowska a Filip Hauptman. Vstup na koncert je zdarma.

8. Sněhová královna v Ledovém království


Kdy: sobota, 21. ledna, 15.00; neděle, 22. ledna, 15.00
Kde: Havířov, Třinec

O víkendu zveme děti a dospělé na muzikálovou pohádku na motivy příběhu z pera dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Účinkuje Metropolitní divadlo Praha. V sobotu představení uvidíme v Kulturním domě Petra Bezruče v Havířově, v neděli v třinecké Trisii.

9. Setkání s hudbou a kabaretem

Kdy: sobota 21 ledna, 17.00
Kde: Goleszów

V místním kulturním středisku se v sobotu bude konat setkání s hvězdy televize a rádia. Můžete se těšit na hudbu a kabaret. Písníčky ze své nové desky bude zpívat Danuta Wiśniewska. Vstup je zdarma.

10. Pohádková neděle – Jak Honza neuměl do pěti napočítat

Kdy: neděle, 22. ledna, 16.00
Kde: Karviná

V rámci Pohádkových neděl v městském kulturním domě uvidí tentokrát děti a jejich rodiče veselou hudební pohádku Jak Honza neuměl do pěti napočítat. Účinkuje Divadélko Smíšek.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.