1. „Tak sie u nas opowiado“

Kdy: pátek 16. prosince, 17.00
Kde: Karviná

Oddělení polské literatury Regionální knihovny Karviná zve na setkání s profesorem Danielem Kadłubcem a prezentaci jeho knihy Tak sie u nas opowiado.

2. Regionální kalendáře

Kdy: pátek 16. prosince, 17.00
Kde: Cieszyn

Přijďte v pátek do Książnicy Cieszyńské, budete si moct prohlédnout či koupit některý z regionálních kalendářů na rok 2023. Od 17.00 hodin se zde uskuteční prezentace věnována regionálním kalendářům, zúčastní se redaktoři devíti vydavatelství z obou břehu Olzy.

3. Koncert Kolędy Świata

Kdy: pátek 16. prosince, 18.00
Kde: Cieszyn

V Ježišově kostele v Cieszyně vystoupí skupina TGD (Trzecia Godzina Dnia). Uslyšíme nejkrásnější koledy a vánoční písně z celého světa.

4. Velký vánoční koncert sborového studia Permoník

Kdy: sobota 17. prosince, 17.30
Kde: Karviná

Na tradičním Velkém vánočním koncertu v MěDK v Novém Městě vystoupí všech sedm sborů Permoník Choir Karviná. Účinkují mj Permoníček mladší, Permoníček starší, přípravný sbor Permoník, Sbor přátel zpěvu Permoník.

5. Vánoční koleda

Kdy: sobota  17. prosince, 17.30
Kde: Český Těšín

Česká scéna Těšínského divadla zve na inscenaci Vánoční koledy od Charlesa Dickense – magický příběh o proměně chamtivého obchodníka a o překvapivých podobách Vánoc.

6. Narozeniny Pivovaru ve vánoční atmosféře

Kdy: sobota 17. prosince, 12.00-18.00
Kde: Cieszyn

Zámecký pivovar v Cieszyně zve na oslavy 176. let vzniku pivovaru. Můžete se těšit na hudební program, zajímavá překvapení a vánoční atmosféru.

7. Magia świąt Bożego Narodzenia

Kdy: sobota 17. prosince, neděle 18 prosince, 8.00-18.00
Kde: Jablunkov

Klub žen Místní skupiny PZKO Jablunkov zve na výstavu s názvem Magia świąt Bożego Narodzenia. Vernisáž proběhne v sobotu v 10 hod. Na programu jsou: praktická ukázka rukodělných technik, domácí kuchyně a koláče, tombola.

8. Vánoční koncert

Kdy: neděle 18. prosince, 16.00
Kde: Návsí

Místní skupina PZKO v Návsí a ženský pěvecký sbor Melodia zvou na Vánoční koncert do evangelického kostela. Účinkují: Dětský pěvecký sbor Melodyjka, Rybnický komorní sbor Autograph, lidová kapela Bukoń a  ženský pěvecký sbor Melodia.

9. Za gwiazdą

Kdy: neděle 18. prosince, 16.00
Kde: Dolní Líštná

Teatrzyk bez Kurtyny – polský divadelní soubor PZKO z Karviné-Fryštátu, vystoupí v neděli v Domě PZKO v Dolní Líštné. Diváci uvidí hru s vánoční tematikou Za gwiazdą v režii Bogdany Najder, která je rovněž autorkou scénáře.

10. Živý betlém v Mostech u Jablunkova

Kdy: neděle 18. prosince, 13.00-17.00
Kde: Mosty u Jablunkova

Na prostranství před Kostelem sv. Hedviky se můžete těšit na betlém s živými zvířaty a bohatý doprovodný program v režii folklorního souboru Górole. V kostele pak vystoupí mostecké děti z české a polské mateřské školky a školy. Připraveno bude i klasické vánoční občerstvení.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego