RZESZÓW / Soubor písní a tanců „Suszanie“ vystoupil o uplynulém víkendu v Rzeszově. Dne 19. listopadu 2022 se konal slavnostní koncert u příležitosti 30. výročí založení rzeszowské pobočky Sdružení „Wspólnota Polska“. Slavnostní galavečer se konal v krajském kulturním domě v Rzeszově.

Soubor „Suszanie“ vystoupil na pódiu společně s pěveckou skupinou „Chórek“ a kapelou „Šmykňa“ . Představil tance z našeho regionu, dolanské tance, západočeské tance a židovské tance.

30. výročí založení rzeszovské pobočky Sdružení „Wspólnota Polska“

Soubor „Suszanie“ pozval místopředseda rzeszovské pobočky Sdružení „Wspólnota Polska“ Mariusz Grudzień. Jako osminásobní účastníci Světového festivalu polských folklorních souborů ze zahraničí vystoupili během slavnostního koncertu.

Galavečer se konal u příležitosti 30. výročí založení rzeszovské pobočky Sdružení „Wspólnota Polska“ a 30. výročí Domu Polonii v Rzeszově v rámci konference „Světový festival polských folklorních souborů ze zahraničí jako forma kulturní činnosti polských komunit – jejich role v utváření představy o Polsku a jeho propagaci“.

Světový festival polských folklorních souborů ze zahraničí v Rzeszově

Světový festival polských folklorních souborů se koná v Rzeszově od roku 1969, obvykle každé tři roky v prvním měsíci prázdnin.

Jedná se o jednu z největších akcí svého druhu na světě, která mezi ostatními vyniká jak počtem účastníků, tak především uměleckou formulí, která umožňuje všem souborům představit se veřejnosti společně na jednom koncertě. Společné vystoupení také umožňuje účastníkům integrovat se a vzájemně se poznat a také se seznámit s kulturou země svých předků.

(PAI, MW)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego