ŻYWIEC / Od soboty do úterý se na scéně amfiteátru Pod Grójcem konal 53. ročník Festivalu folklóru polských horalů v Żywci. Kromě souborů z Polska na něm vystoupil také folklorní soubor z Oldřichovic.

Festival folkloru polských horalů v Żywci se koná v rámci Týdne beskydské kultury. Soubor z Oldřichovic se ho tradičně účastní již několik let a získává na něm ocenění. V letech 2008, 2010, 2014 a 2016 získal Zlaté žywiecké srdce, v roce 2019 se vrátil s Bronzovým žywieckým srdcem a v roce 2021 s čestným uznáním.

Ani letos nepřijeli tanečníci z Odlřichovic domů s prázdnou. Ocenění získali „za prezentaci zapomenutého zvyku bulania moja a velmi kvalitní hudbu a tanec“.

Letošního ročníku festivalu se zúčastnilo 29 souborů. Zlaté žywiecké srdce získal soubor Biołodunajcanie z Bílého Dunajce.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.