Jako každý rok se vendryňští Gymnasté vydali na společný výlet. Tentokrát se vypravili do Věřňovic, aby si vyzkoušeli sjíždění řeky Olzy na kánoích. Ukázalo se, že to nebyla jediná atrakce.

V sobotu ráno se Gymnasté sešli ve věřňovickém Domě PZKO, kde na ně již čekal Jozef Toboła, aby jim poskytl školení předtím, než se vydali na kánoích po řece Olze. Trasa vedla až do Zabełkowa.

„Jsem rád, že se nám letos podařilo zorganizovat výlet, protože je to skvělá příležitost pro samotné gymnasty, ale také pro jejich rodiny a příznivce, aby se setkali. Chceme, aby naše výlety byly sportovn9, ale především zábavné, proto jezdíme také na motokárách, jezdíme do lanových parků, hrajeme paintball nebo se bavíme v aquaparcích,“ říká Bogdan Iwanuszek, vedoucí souboru.

Celý program byl sportovní

Po úspěšném raftingu se účastníci vrátili do Domu PZKO, kde uspořádali fotbalový a volejbalový turnaj. Po závodech se gymnasté zchladili ve vodě řeky Olzy. Tým přenocoval ve velkém sále Domu PZKO. Druhý den se gymnasté vypravili do Ostravy, kde strávili čas v ostré laserové paintballové bitvě.

“ Letos byly hlavními body programu rafting na řece Olze, sportovní hry a laserový paintball v Ostravě. Pro většinu to byla první zkušenost na řece,“ dodává Bogdan Iwanuszek.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.