1. Przemek Orszulik a hosté

Kdy: sobota 13. března, 17.00
Kde: Český Těšín

Zpěvák, klavírista, aranžér Przemek Orszulik vystoupí v pátek v kavárně Avion spolu se svými hosty. Během koncertu zazní jazz, blues, soul, pop.

2. Koncert – Krzysztof Cugowski z zespołem mistrzów

Kdy: pátek 11. března, 18.00
Kde: Cieszyn

Krzysztof Cugowski, legendární polský rocker, spoluzakladatel Budki Suflera, vystoupí v Divadle A. Mickiewicze. Publikum se může těšit na největší hity Cugovského v nových aranžích.

3. Knižní festival Ostrava

Kdy: od pátku 11. března do neděle 13. března, 10.00-18.00
Kde: Ostrava, Černá louka

Knižní novinky a to nejzajímavější z knižní produkce představí nakladatelé všech žánrů z celé České republiky. Těšit se můžete na prodej knih, tematické besedy, autogramiády, autorská čtení, workshopy a bohatý doprovodný program.

4. Benefiční koncert pro Ťačiv a Ukrajinu

Kdy: sobota, 12. března, 15.00
Kde: Jablunkov

Na náměstí v Jablunkově proběhne benefiční koncert pro ukrajinské partnerské město Ťačiv. Vystoupí mj. místní děti z ZUŠ, Jablunkovanka, pěvecký sbor Gorol, kapela Lipka, Blaf a další skupiny.

5. Jubileum 100 let PTTS Beskid Śląski

Kdy: sobota 12. března, 15.00
Kde: Český Těšín

Polská společnost turisticko-sportovní Beskid Śląski v ČR zve do Těšínského divadla na oslavy výročí 100 let společnosti. Oficiální část oslav bude pokračovat kulturním programem. K zhlédnutí bude rovněž výstava dokumentující stoletou historii společnosti.

6. (Nie)znane kobiety Śląska Cieszyńskiego

Kdy: sobota 12. března, neděle 13. března
Kde: Cieszyn

Klub Kobiet Kreatywnych a Stowarzyszenie Szlakiem Kobiet zvou na dvoudenní program který se zaměří hlavně na herstory (historii zdůrazňující roli žen). Nutná rezervace. Podrobností na stránce www.cieszyn.pl.

7. Sbírka pro Ukrajinu

Kdy: neděle 13. března, 7.00-9.30
Kde: Český Těšín

Sbírka bude pro polský Červený kříž, který převeze dary na Ukrajinu do míst bojů, nemocnic a dětem s maminkami. Sbírat se bude např.: lékařské vybavení, policejní a vojenské vybavení, trvanlivé potraviny, instantní polévky, věci a vybavení pro děti, hlavně plenky a přesnídávky, krmivo pro psy a kočky.

8. Kwiatek dla Pań

Kdy: neděle 15. března, 15.00
Kde: Albrechtice

Místní skupina PZKO Olbrachcice zve v neděli do Domu PZKO na akci Kwiatek dla Pań. V programu vystoupí divadelní soubor Místní skupiny PZKO Karwina-Frysztat Teatrzyk bez kurtyny s hrou Za gwiazdą.

9. Špinarka

Kdy: neděle 13. března, 17.30
Kde: Český Těšín

V provedení ostravského Divadla Petra Bezruče uvidí diváci Těšínského divadla hru Špinarka – příběh zpěvačky procházející bouřlivými proměnami druhé poloviny 20. století.

10. O 3 princeznach a 3hlavém drakovi

Kdy: neděle 13. března, 16.00
Kde: Karviná

Scéna Bajka navštíví Městský kulturní dům v Karviné s novým loutkovým představením. Bude to vtipná pohádka o tom, co způsobila jedna vrzající vrátka a jak se tříhlavý drak chtěl oženit se třemi princeznami.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego