1. Výstava Fotoklubu Jablunkov – setkání s autory

Kdy: pátek 4. března, 16.00
Kde: Český Těšín, kavárna Avion

Od 16. února je v kavárně Avion k vidění výstava fotografií členů Fotoklubu Jablunkov. Setkání s autory se uskuteční tento pátek v 16 hod. Výstavu bude možné zhlédnout do 14. března.

2. Na ostro

Kdy: pátek 4. března, 19.00
Kde: Vendryně, Kulturní dům Czytelnia

Obec Vendryně zve na divadelní představení Na ostro – originální komedii s originální zápletkou od Normana Fostera. Režie se ujal Robert Bellan.

3. O 3 princeznach a 3hlavém drakovi

Kdy: pátek 4. března, 17.00
Kde: Český Těšín, Těšínské divadlo

Scéna Bajka připravila premiéru nového loutkového představení. Bude to vtipná pohádka o tom, co způsobila jedna vrzající vrátka a jak se tříhlavý drak chtěl oženit se třemi princeznami.

4. Výstava Jsem Rosemary

Kdy: pátek 5. března, 18.00
Kde: Havířov

V KD Leoše Janáčka  bude uvedena výstava  prací havířovské vytvarnice Michaely Halásové alias Rosemary. Vernisáž proběhne v pátek, výstava bude k vidění do konce března.

5. Dny divadla

Kdy: o pátku 4. března do neděle 6. března
Kde: Cieszyn

Divadlo Capitol je hostem letošních Dnů divadla, které pořádá Divadlo A. Mickiewicze w Cieszyně. Herci z Warszawy předvedou v Cieszyně tři činohry: Małżeństwo to morderstwo (pátek, 18.00), O co biega? (sobota, 18.00), A mi to rybka (neděle, 18.00).

6. Setkání u pamětní desky a oslavy Dne žen

Kdy: sobota 5. března, 14.00
Kde: Orlová-Lutyně

Místní skupina PZKO zve na setkání u pamětní desky obětí 2. světové války. Následně se bude v Domě PZKO konat shromáždění členů se shrnutím činností MS v loňském roce a oslavy Dne žen. V 15.00 vystoupí skupina Niezapominajki.

7. Papírová kouzla

Kdy: sobota 5. března, neděle 6. března, 9.00-15.00
Kde: Archeopark Chotěbuz-Podobora

Přijďte se přesvědčit, že do tajů japonské techniky skládání papíru, tzv. origami, se lze beze zbytku ponořit i na slovanském hradišti. Po celý víkend bude možné se zúčastnit kreativních workshopu.

9. Być kobietą – Cieszyn śpiewa na Dzień Kobiet

Kdy: sobota 5. března, 18.00
Kde: Cieszyn

Kulturní dům Dom Narodowy zve na koncert u příležitosti Dne žen. Během koncertů proběhne sbírka na onkologickou léčbu Terezy Pawłowské.

10. Bleší trhy a trhy s exotickým ovocem

Kdy: sobota 5. března
Kde: Ostrava

O víkendu proběhne v Ostravě sběratelská burza – celostátní hobby setkání sběratelů všech sběratelských oborů (sobota 7.00-12.00, Černá louka). Ve stejný den bude možné navštívit rovněž trhy exotických ovoců z Ugandy (10.00-17.00, Obchodní dům Futurum).

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.