1. Koledování se souborem TA Grupa

Kdy: pátek 10. prosince, 16.30
Kde: Český Těšín, za budovou KASS Střelnice

Na společné zpívání koled zvou v pátek Místní skupina PZKO Český Těšín-Sídliště a Místní skupina Český Těšín – Centrum. Vystoupí komorní pěvecká skupina TA Grupa.

2. Jazzová vilijóvka

Kdy: pátek 10. prosince, 19.00
Kde: Český Těšín, jazzklub na Střelnici

Místní jazzové hudební skupiny zvou na „vilijovku“ do Jazzklubu. Vystoupí Silesian Dixie Band, Formace Jazz Q, Daniela Dina Siedlaczek, Tamara Tomoszek.

3. Vánoční strom

Kdy: pátek 10. prosince, 15.00-18.00
Kde: Český Těšín, KASS Střelnice

Zpříjemněte si předvánoční čas na „Střelnici“, kde na vás čeká kulturní program v rámci akce „Vánoční strom 2021“. Můžete se těšit na vystoupení Klaunů z Balonkova, minizoo, vánoční tvoření, výstava ručně malovaného betlému a další.

4. Vánoce na zámku ve stylu Ludvíka XIV

Kdy: sobota 11. prosince, 10.00-17.00
Kde: Karviná, Zámek Fryštát

Zámek Fryštát zve v rámci prohlídkové trasy 1. okruhu na divadelní představení Muž se železnou maskou na motivy románu A. Dumase. Návštěvníci se mohou těšit také na netradiční prohlídky s kastelánem, vánoční tradice na zámku, tvořivé dílny pro děti a voňavé překvapení.

5. Vánoční Jarmark s tradicí

Kdy: sobota 11. prosince, neděle 12. prosince
Kde: Wisła, Plac B. Hoffa

O nadcházejícím víkendu a také o týden později bude probíhat vánoční Jarmark s tradicí. Můžete se těšit na hudební vystoupení, stánky s vánočními dekoracemi a dárky, regionální jídla, rukodělné práce a vánoční workshopy. Nebude chybět Mikuláš a další atrakce pro děti.

6. Kouzelné vánoce

Kdy: neděle 12. prosince, 8.00-16.00
Kde: Archeopark Chotěbuz-Podobora

Zažijte atmosféru tradičních Vánoc a přijďte si vyzkoušet nazdobit vánoční baňku nebo vyrobit svíčku na Štědrý den. Workshopy pro malé i velké budou probíhat po celý den.

7. Adventní cembalový koncert

Kdy: neděle 12. prosince, 16.30
Kde: Mosty u Jablunkova, Dům PZKO „Kasowy“

Duchovní hudbu zahrají cembalisté Ondřej Mucha se svou ženou Annou Muchovou. Na housle je doplní talentovaný virtuos Jan Tomanek. Dobrovolné vstupné.

8. Sňehurka

Kdy: neděle 12. prosince, 15.00
Kde: Český Těšín, Těšínské divadlo

Jsou příběhy, které přetrvávají staletí, jenom se občas převléknou do módnějšího kabátu. Patří k nim i příběh o Sněhurce. Inscenaci České scény Těšínského divadla už vidělo několik generací a setkává se stále s velkým ohlasem.

9. Tematická procházka „Vánoční příběhy Cieszyna“

Kdy: neděle 12. prosince, 14.00
Kde: Cieszyn

Zámek Cieszyn zve v rámci cyklu tematických procházek na komentovanou procházku po  vánočním Těšíně s Władysławem M. Żaganem. Sraz u infocentra na Zámeckém vrchu. Nutná rezervace na tel. čísle 33 851 08 21.

10. Adventí koncert „Pokoj lidem, čest Bohu”

Kdy: neděle 12 prosince, 17.00
Kde: Cieszyn, Ježíšův kostel

Evangelicko-augsburský sbor v Cieszyně zve na adventní koncert. Vystoupí Wyższobramski Chór Kameralny. Během koncertu uslyšíme tradiční polské koledy a vánoční písně z různých koutů světa.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.