JABLUNKOV / Členové MS PZKO v Jablunkově se 10. října 2021 sešli na výroční schůzi, aby shrnuli činnost spolku za uplynulý rok.

Na úvod setkání vystoupily sestry Jakubik, žákyně Základní školy H. Sienkiewicze v Jablunkově, které předvedly lidové goralské písně. Zpívaly je dvojhlasně. Svým vystoupením nadchly publikum.

Předseda Jan Ryłko přivítal také několik nových členů Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Jablunkově.

U příležitosti kulatého jubilea dostal přání k narozeninám Zygmunt Stopa (90 let), který byl v minulosti mimo jiné předsedou Hlavního výboru PZKO. Jubileum slavil v roce 2020. Z důvodu epidemie mu členové PZKO předali dárek teprve letos.

Dalším oslavencem byl Stanisław Gawlik (80 let). Jménem MS PZKO mu předseda Jan Ryłko předal gorolský pás.

Předseda MS PZKO Jan Ryłko shrnul činnost Místní skupiny v roce 2020, která byla bohužel kvůli pandemii omezená.

V další části schůze vystoupili zástupci souborů a klubů působících v MS PZKO Jablunkov: Mužského pěveckého sboru Gorol, Tanečního souboru Zaolzi a Zaolzioczek, Kapely Lipka, Kapely Nowina, Klubu žen, Klubu seniorů, Gorolski Svobody a Kavárny Pod Pegazem.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.