ČESKÝ TĚŠÍN / Městská knihovna  v Českém Těšíně připravila překvapení  pro   nejmenší čtenáře.  Jedná se o druhé představení divadla Kamishibai, tentokrát v polštině.

Pohádka je prezentována tradiční japonskou technikou vyprávění pomocí  barevných  ilustrací (kamishibai). Tentokrát knihovnici vybrali knihu „Tata v síti“, kterou v polštině vypráví František Szymczysko.  

„Máme několik knih, které se nám opravdu líbí, a hledali jsme jednu, která nám nyní umožní oslovit nejmladší čtenáře během pandemie. Kniha „Táta v síti“  se nám líbila hlavně proto, že jsme ji mohli použít v divadle kamishibai a prezentovat ji čtenářům jiným způsobem,“ říká František Szymczysko.          

Kamishibai je vypravěčská technika,  která využívá dřevěné divadlo, ve kterém jsou prezentovány ilustrace z knihy, a mluvené slovo je pouze doplňkem těchto obrázků.

„Doporučujeme  vám sledovat naše facebookové stránky, kde brzy přijdou další pohádky,“ dodává František Szymczysko.  

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.