MILÍKOV / Předposlední týden v srpnu se v Milíkově konalo pravidelné soustředění TK Elán Třinec.

– Soustředění pravidelně organizujeme v Milíkově. Máme tu skvělé zázemí, k dispozici máme dva taneční parkety, jeden v domě PZKO, druhý ve školní tělocvičně. Vaří nám tady skvělé kuchařky, které se o nás starají, jako o vlastní – poinformoval redakci Bogdan Sikora, šéftrenér latiny.

Standardní tance taneční páry trénovaly s Petrem Zybystrznem, který začínal v Elánu, je to mnohonásobný Mistr ČR ve standardních tancích. Latinskoamerické tance zdokonalovali s finalistou České republiky Tomášem Galem.

-Tradičně se naši tanečníci mohli seznámit s jiným stylem tance, který je takovým zpestřením soustředění. Tentokrát to byl street dance. Trenérem byl vicemistr světa a mistr Evropy Patrik Ulman. Z našich svěřenců byl nadšený, protože pohybově i kondičně jsou na tom velmi dobře – prozradil Sikora. 

Tanečníci pilovali choreografii, opakovali základní kroky, ale i výraz jednotlivých tanců, učili se nové sestavy. Probíhaly hromadné lekce, ale i individuální lekce.

Jak velké, tak i malé tanečníky čeká náročný podzim, každý víkend se konají taneční soutěže po celé České republice. Taneční páry musí získat potřebné body a finálová umístění, aby získaly vyšší třídy, čímž se nominují na mistrovství republiky, kde již samotná nominace znamená úspěch.

„Věřím, že taneční páry si ze soustředění odnesly nejen bolavé svaly, ale i spoustu cenných informací, zkušeností a zážitků, které zúročí na tanečních soutěžích. Doufáme, že pandemie Coronaviru nám umožní uspořádat taneční turnaje, protože trénovat jen tak pro sebe není příliš motivující, zejména pro malé děti. Naše taneční páry jsou v dobrém stavu, které chceme prodat na turnajích – zakončil Marek Hila, šéftrenér standardních tanců.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Reklama

REKLAMA Reklama
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego