Připravili jsme pro vás seznam zajímavých akci, které proběhnou o nadcházejícím víkendu.

1. Noc práva

Kdy: v pátek 6 března, 15.00-01.00 
Kde: Ostrava

Večer a noc plná přednášek, seminářů, divadelních představení, promítání a exkurzí a to vše s tématikou práva.  Akce je určena jak pro veřejnost, tak pro právnickou obec. Na programu je např. simulované hlavní líčení v Okresním soudu, prohlídka vazební věznice a ústavu soudního lékařství, koncert JUDr Iva Jahelky v klubu Heligonka. Podrobný program na www.nocprava.cz.

2. Koncert k MDŽ

Kdy: v sobotu 7 března, 17.00 
Kde: Návsí, Dům PZKO

Místní skupina PZKO Návsí zve na koncert u příležitosti Dne žen. V programu vystoupí Akademicki Chór „Amicus” Slezské univerzity v Katovicích a členové tamního Sdružení kultury a folkloru Patria.

3. MDK v Horní Suché

Kdy: v sobotu 7 března, 15.30 
Kde: Horní Suchá, Dům PZKO

Mezinárodní den žen budou slavit taky členové Místní skupiny PZKO Horní Suchá a jejich hosté. V sobotu zvou do Domu PZKO na setkání u příležitosti svátku všech dívek a dám. Hosté se mohou těšit a klavírní skladby, písničky a taky krátké představení – překvapení.

4. Esoterický festival

Kdy: v sobotu 7 března, 10.00-17.00 
Kde: Třinec, KD Trisia

Po celou sobotu se budou v KD Trisia konat zajímavé přednášky o zdravém životním stylu, workshopy, cvičení a praktické semináře, hudba, divadlo. Nebude chybět stánkový prodej a zdravé občerstvení. Program bude rozdělen do sedmi zón (mj zóna meditace, astrologie, vztahů…).

Hlavní host: kouč a fyzioterapeut Pavel Vondrášek.

5. Koncert De Mono

Kdy: v neděli 8 března, 18.00 
Kde: Cieszyn, Divadlo A. Mickiewicze

Divadlo Adama Mickiewicze zve na koncert u příležitosti MDŽ. Vystoupí skupina De Mono, hvězda polské popové scény. Fanoušci uslyší největší hity skupiny v novém aranžmá.

6.Hlavolamy v Archeoparku

Kdy: v sobotu 7 března, 8.00-16.00 
Kde: Archeopark Chotěbuz-Podobora

Přijďte si procvičit své mozkové závity do Chotěbuze. Archeologický park chystá na nadcházející sobotu zábavné hlavolamy, logické hry, labyrinty a rébusy z celého světa. 

7. Den pro ženy 

Kdy: v sobotu 7 března, 16.00-18.00 
Kde: Cieszyn, Dom Narodowy

Odpoledne a večer pro ženy u příležitosti jejich svátku chystá kulturní dům Dom Narodowy. Od 16.00 hodin proběhne setkání a workshop se zkušenou vizážistikou a stylistkou Bernadetou Weber. V 18.00 koncert písniček Anny German v provedení Zoriany Grzybowské a její skupiny.

8.Kwiatek dla Pań

Kdy: v neděli 8 března, 15.00 
Kde: Albrechtice, Dům PZKO

Místní skupina PZKO Olbrachcice zve v neděli na akci „Kwiatek dla Pań”. V programu vystoupí divadelní soubor Místní skupiny PZKO Karwina-Frysztat Teatrzyk bez kurtyny s hrou „Kopciuszek? Sorry jako”. Bufet zajištěny.

9. Oslavy dne žen a finále soutěže „Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2020″

Kdy: v neděli 8 března, 16.00 
Kde: Istebná, Dwór Kukuczka

V sobotu v polské Istebné proběhne finále soutěže „Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2020“ spojená s oslavami Dne žen. Na programu jsou koncert skupiny The ThreeX, workshopy a prodejní stánky.

10. Loupežnická pohádka

Kdy: v neděli 8 března, 16.00 
Kde: Karviná, Městský dům kultury

Pohádka s písničkami, loupežníky a rozmazlenou princeznou. Vhodné pro děti od 3 let. Účinkuje: Divadlo Sympatie Ostrava. Malý sál MěDK Karviná-Nové Město.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.