TĚRLICKO / V Polském domě Żwirki a Wigury v Těrlicku-Kostelci vystoupí tuto neděli 24. listopadu divadlo Teatrzyk Bez Kurtyny. Zahraje úředstavení “Kopciuszek? Sorry Jako!”

Jedná se o hudební pohádku určenou pro dospělé diváky. Autorem scénáře je Bogdana Najder, která také režírovala představení a dokonce si zahrála jednu z hlavních rolí. Výpravu připravila Eva Dudzik. Hudbu tvoří skladby slavných interpretů, písně mají nové texty.

Premiéra představení se konala v lednu v Polském domě PZKO v Karviné-Fryštátu. Soubor, který působí v rámci PZKO, získal potlesk ve stoje a vydal se dobýt publikum v dalších městech našeho regionu.

Úspěšně již hrál v Petrovicích u Karviné, Stonavě, Bystřici, Dolní Líštné a Vendryni. V neděli se představí v Kostelci. A už víme, že 7. března zahraje v Doubravě, 8. března v Albrechticích.

Divadlo tvoří amatéři, lidé různých profesí, které spojuje láska k divadlu. Soubor již připravuje další vystoupení. „Premiéra se pravděpodobně uskuteční na konci ledna příštího roku,“ oznamuje Bogdan Najder.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Těrlické Filmové léto

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Ministerstwa Spraw Zagranicznych w ramach konkursu pn. Polonia i Polacy za granicą 2023 ogłoszonego przez Kancelarię Prezesa Rady Ministrów.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/autorów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Ministerstwa Spraw Zagranicznych oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego