BOHUMÍN / Novou komfortní stezku pro cyklisty a bruslaře za necelých osm milionů korun dokončili v Bohumíně. Vede mezi Vrbickým jezerem a řekou Odrou a měří 1,6 kilometru.

Nová stezka začíná u předloni vybudované lávky přes Orlovskou stružku a z druhé strany se napojuje na stávající asfaltovou komunikaci a visutý lanový most. Nahrazuje komunikaci ze zhutněného recyklátu, která byla pro cyklisty s obtížemi sjízdná a pro bruslaře naprosto nevhodná. Stavební práce na nové cyklostezce probíhaly od září do prosince.

– Do několika let vznikne kolem Vrbického jezera okruh pro cyklisty a in-line bruslaře. Ten by měl být dlouhý téměř šest kilometrů. Už jsou hotovy první tři etapy, a to nová 1,5 kilometru dlouhá cyklostezka na protipovodňové hrázi kolem jezera. Tu jsme předloni prodloužili o dalších 700 metrů k areálu štěrkovny a teď jsme dokončili další 1,6 kilometru dlouhou část cyklostezky, a to mezi jezerem a řekou Odrou. V příštích letech nám zbývají poslední dvě etapy – řekl místostarosta Bohumína Lumír Macura.

red

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.