KRYNICA / Sdružení Wspólnota Polska zve k účasti v I. Mládežnickém polonijním mistrovství zimních sportů, které se bude konat 20. – 24. února v Krynicy-Zdrój. Soutěžit se bude ve čtyřech sportovních disciplínách (sjezdové lyžování, běh na lyžích, shorttrack, snowboarding). Šampionát je určen sportovcům ve věku 14-28 let. Přihlášky jsou přijímány do konce ledna.

Dle slov pořadatelů každá disciplína bude prováděná v souladu s normami amatérských sportovních akcí, avšak při zachování profesionálního servisu a dodržení veškerých norem pokud se jedná o nestrannost rozhodčích. Mistrovství budou doprovázet zábavní akce, otevírací a zavírací ceremonie, taktéž medailové ceremonie. Konat se budou i výlety, exkurze a setkání s hosty šampionátu.

Mistroství se mohou zúčastnit Poláci žijící natrvalo v cizině a také ti, kteří mají polský původ (bez ohledu na národnost) přičemž věková hranice je stanovená na 14- 28 let. Registrace probíhá na webových stránkách pořadatele www.wspolnotapolska.org.pl.

Krynica-Zdrój, kde se mistrovství bude konat, je město ležící v malopolském vojvodství a patří k top turistickým destinacím v Polsku. Jedinečné místo přírodních krás s bohatou kulturou a podmanivou tradicí, která již více než 220 let láká turisty.
red

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.