TŘINEC / Pět členů Sboru dobrovolných hasičů z Třince Kojkovic převzalo v sobotu mimořádnou medailí a diplom hasičského hnutí u příležitosti stého výročí vzniku republiky. Toto ocenění se propůjčuje za nezvykle obětavou službu a práci pro společnost.

„V prvé řadě jsme takto chtěli vyzdvihnout zásluhy pro hnutí i společnost emeritního zaměstnance TŽ Adolfa Gazdy, který je členem našeho SDH již neuvěřitelných 63 let. Dále získal medaili jeho syn Eduard Gazda, který slouží veřejnosti v řadách dobrovolných hasičů čtyři desítky let, Leon Mitrenga – 36 let u SDH, Marian Heczko – 27 let a Marek Koždoň, který je s námi již sedmnáct let,“ uvedl starosta SDH Kojkovice Patrik Banot. Hasiči také odměnili Pavla Stebla, který je dlouholetým a obětavým členem SDH, u příležitosti jeho 60. narozenin.

Předávání medailí proběhlo na závěr výroční schůze SDH Kojkovice. Největším problémem Kojkovických zůstával po celý rok nefunkční kotel ve zdejším kulturním domě, který patří hasičům, ale probíhá zde celý společenský a spolkový život této části obce. „Na nový kotel nemáme prostředky. Díky peněžnímu daru třinecké firmy SMOLO a mnoha hodinám práce našich členů se jej minulý týden podařilo opravit. Díky tomu je snad zachráněna i plesová sezona a hned tento týden se zde koná Mikuláš pro místní děti. Také jsme vešli v jednání s vedením Města Třince, která nám přislíbilo i materiální pomoc při udržení budovy v chodu,“ doplnil Banot.

Výroční schůzi kojkovických hasičů korunovala opulentní zabijačková večeře, kterou pro celý sbor připravilo několik členů. Za tím účelem porazili pašíka, vyrobili hromadu jitrnic a prejtů a vyudili mnoho kilogramů masa. Opět vše ve svém volném čase.

red

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.