VENDRYNĚ, VÍDEŇ / Divadelní soubor Jerzeho Cienciały, který působí v Místní skupině Polského kulturně-osvětového svazu ve Vendryni pojede tento týden do Vídně. Vystoupí tam 6. října na divadelním festivalu Viennalia 2018, který pořádá rakouská Polonie.

Vendryňský divadelní soubor, který funguje více než sto let, zahraje ve Vídni komedii Czary Mary spółka z o.o autorky Rubi Birden. Režisérem je šéf vendryňského ansámblu Janusz Ondraszek. Generální zkouškou před zahraničním vystoupením bude páteční večer v Czytelni, kde se herci předvedou v rámci prohlídky amatérských divadel Melpomeny.

Kromě divadla z Vendryně, ve Vídni na festivalu, který potrvá od 5. do 7. října, zahraje místní divadlo Teatr AA Vademecum, Polskie Studio Teatralne z Vilniusu a Polski Teatr Ludowy ze Lvova.

red

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.