REGION / Odpočítávání se pomalu blíží ke konci, což znamená, že se blíží Světové fórum polských medií, a to v rámci V Světového sjezdu Polonie a Poláků ze zahraničí. Do Varšavy jedou představitelé našich organizací, mj. i delegace „Zwrotu“: šéfredaktorka Izabela Kraus-Żur a také redaktorka Katarzyna Czerna. Takže vás zveme ke sledování on-line reportáže.

V Sjezd Polonie a Poláků ze zahraničí začíná ve čtvrtek a potrvá do neděle. V rámci festivalu se bude konat hned několik tématických fór. Kromě fóra polských organizací, vzdělávání nebo sportu a turistiky také fórum polských médií ze zahraničí.

– Cílem fóra bude výměna zkušeností a také vypracování nových forem spolupráce polských médií za hranicemi Polska, poznávání nových trendů a možností v mediálním světě, zvýšení kvalifikace účastníků a také vypracování toho, kam budou směřovat polská média za hranicemi v nejbližší době – vysvětlují pořadatelé ze Stowarzyszenia „Wspólnota Polska“.

A na programu budou diskuze na téma strategie propagace Polska, novinářské dílny nebo také vytvoření vlastních reportáži s použitím chytrých telefonů. Navštívíme sídlo Polské televize, Centrum Prasowe Polskiej Agencji Prasowej a také Polský rozhlas. Bude inaugurační zasedání Polonijného sejmu, setkání u prezidenta RP Andrzeja Dudy a také autorská setkání se známými novináři.

Událost pořádají Senat Rzeczypospolitej Polskiej, Stowarzyszenie „Wspólnota Polska“ a také Rada Polonii Świata.

kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.