VARŠAVA / V hlavním městě Polska začaly V. Světový sjezd Polonie a Poláků ze zahraničí a I. Světové fórum polonijních médií. Zástupci polské národnostní menšiny žijící v České republice byli předsedkyně Polského kulturně-osvětového svazu v ČR Helena Legowicz a předseda Kongresu Poláků v ČR Mariusz Wałach. Ve Varšavě nechybí i představitelé polských menšinových medií v ČR – Zwrot a Głos.

Před oficiálním zahájením sjezdu, které se bude konat v polském parlamentu, zástupci všech delegací, které do Varšavy přijely, položily věnce u Hrobu neznámého vojína. Slavnosti, která se konala přesně v poledne, se zúčastnil i předseda polského Senátu Stanisław Karczewski. Zveme do fotogalerie.
ikz

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.