CIESZYN / Skoro 200 studentů ze 30 států se v Cieszyně bude učit polský jazyk a poznávat polskou kulturu. Přijedou už zítra, s jazykem Mickiewicze pak budou zápolit po celý srpen.

28. Letní jazykovou školu pořádá Škola jazyka a polské kultury Slezské univerzity. Letošního ročníku se zúčastní studenti mj. Argentiny, Běloruska, Gruzie, Indonésie, Jižní Koreje, Paraguaye, Spojených Států a Ukrajiny. – Dostaví se i 60členná skupina studentů z Číny, z čínských vysokých škol, se kterými Slezská univerzita spolupracuje – sdělili pořadatelé.

Kurz bude rozdělen do dvou částí – 80 hodin výuky polského jazyka, a odpoledního poznávání polské literatury, kultury, umění, dějin, aktuálního politického dění. Dále jsou v plánu soutěže, koncerty a dokonce i básnické večere a výlety. Zahraniční studenti se tak podívají do našich Beskyd, Krakova, Osvětimi, navštíví i sídlo Souboru písní a tanců Śląsk v Koszęcině.

V polovině srpna se pak chystá Prověrka z polštiny – zahraniční studenti se poperou o titul Zahraničního mistra polského jazyka a pobyt zdarma na dalším kurzu. Pak je v plánu Večer národů, který se tradičně uskuteční na cieszyňském Rynku, a jehož se zúčastní i další zahraniční studenti, kteří do Cieszyna přijedou.

kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.