REGION / Už jezdí přímo k Baltu, teď je čas na Krakov. První vlak, který bude přímo spojovat Prahu s Krakovem vyjede na svou první cestu již 20. července z pražského Hlavního nádraží, nástupiště 1b.

O novém spoji informoval český soukromý přepravce, který tak splnil přání mnoha cestujících. Jedná se o víkendový vlak. Každý pátek a neděli vyjede z Prahy v 16.10, v sobotu a pondělí se 05.04 bude vracet z Krakova do Česka. Odpolední vlak by měl podle jízdního řádu dorazit na krakovské Hlavní nádraží ve 23.19. Zpáteční cesta bude trvat šest a půl hodiny. Ceny jízdenek začínají již na 109 korunách. Kromě vozů standardní třídy budou moct cestující využít i byznys třídu nebo třídu premium.

Během prvního přejezdu bude cesta trvat o trochu déle, skoro osm hodin. A to kvůli slavnostnímu přivítání prvních cestujících na jednotlivých zastávkách: v Praze před výjezdem a v Bohumíně. Více informací na internetových stránkách.

kc

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.