KARVINÁ / Regionální knihovnu Karviná povede od 1. srpna Markéta Kukrechtová. Ta byla již od února zastupující ředitelkou po odchodu dlouholeté ředitelky Haliny Molinové do důchodu. Kukrechtová teď uspěla ve výběrovém řízení.

Markéta Kukrechtová působila v Regionální knihovně Karviná poprvé v letech 1995 až 1997 na pozici odborný knihovník. Do knihovny se na stejnou pozici poté vrátila v roce 2002. Od roku 2008 byla vedoucí útvaru knihovnických a informačních služeb.

– Jsem rád, že ředitelkou Regionální knihovny Karviná bude osoba, která o jejím chodu ví hodně a měla možnost si její vedení vyzkoušet. Naše zkušenosti s paní Kukrechtovou jsou jen pozitivní a já ji přeji v její práci hodně štěstí a mnoho spokojených čtenářů – řekl náměstek primátora Karel Wiewiórka.

Cílem nové ředitelky je společně s týmem zaměstnanců karvinské knihovny zvýšit prestiž a odbornou úroveň knihovny a pokračovat v utváření přátelské, otevřené a dostupné kulturní a vzdělávací instituce pro všechny občany nejen města Karviné.

red

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.