REGION / V regionu stoupají hladiny řek. Český hydrometeorologický ústav zareagoval na aktuální vydatné srážky a vydal výstrahu extrémního stupně nebezpečí. Varování prozatím platí v okrese Frýdek-Místek a na Karvinsku.

Jak uvedl ČHÚ, extrémní srážky na hřebenech Beskyd dosáhly v průběhu šesti hodin úrovně 50 milimetrů. Stanice Lysá Hora zaznamenala dokonce až 56 milimetrů. V následujících hodinách můžeme očekávat další intenzivní srážky. Pláštěnky a deštníky budou potřeba, dle předpovědí meteorologů, minimálně ještě po dobu dvou dnů. V průběhu těchto 48 hodin se může objevit až 120 milimetrů srážek.

Z důvodu silného větru, hasiči odklízeli popadané stromy už na několika místech, a to včetně Karviné. Jak je vidět na aktuálních fotkách, výrazně se zvedá i hladina Olzy. Výstraha pravděpodobně potrvá až do pátku do 11 hod. Situaci budeme i nadále monitorovat.

kc

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.