BRENNA / Startovat se bude z násypu u řeky Brennice poblíž Amfiteátru v Brenné Centrum. Cílem je pak ranč Błatnia ve výšce 912 m nad mořem. První závod v rámci devátého ročníku mezinárodního cyklu horské cyklistiky Uphill MTB Beskydy 2018 o pohár Euroregionu Těšínské Slezsko proběhne již tuto sobotu.

Cyklisté pojedou úsek v délce 6,9 km, kde můžou čekat celkem 522 m stoupání a 18 m sjezdů. Samozřejmě, pro všechny závodníky platí povinná registrace, která bude probíhat ve dvou částech: vyplnění základního formuláře na internetových stránkách, následné přihlášení se přímo v kanceláři před samotným startem. Zápis tentokráte proběhne v Amfiteátru v Turistickém parku v centru Brenné od 10 do 12 hod. První cyklista odstartuje svou jízdu v 13.00.

Co se podmínek na trase týče, nevyskytují se zde žádné ostré sjezdy nebo jiné závažnější komplikace. Účastníci musí dávat pozor na turisty nebo lesní práce. „Doporučujeme také opatrnou jízdu na startovním asfaltovém úseku, hlavně z důvodu otevřeného provozu. Pro méně zdatné cyklisty výzvou může být úsek v délce 150 m na 2,9 km trasy,“ vysvětlují pořadatelé. Další etapy se budou konat v Rakové (Velký Polom), Bystřici (Ostrý), Vendryni (Velká Čantorie) a Ustroniu (Równica).

Individuální jízda na Ostrý bude probíhat na úseku 12 km, u Čantorie se bude jednat o 13 km. Oba tyto závody se budou konat poslední červencový víkend. 

Projekt  „Beskydy na kole” je spolufinancován z prostředků Evropského Fondu pro Regionální Rozvoj – Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko v rámci Fondu mikroprojektů Euroregionu Těšínské Slezsko a státního rozpočtu Polska.

kc

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.