REGION / Mezi členy PZKO přibyli, jako každoročně, absolventi polských základních škol. Letos se rozhodl angažovat do práce organizace rekordní počet žáků devátých tříd. V Českém Těšíně jich bylo 24, a v celém našem regionu 67.

Noví členové v Těšíně převzali průkazy od předsedkyně Heleny Legowicz během slavnostního zakončení školního roku v sále kina Central 29. června.

„Těm, kteří dnes rozšíří členskou základnu Polského kulturně-osvětového svazu, přeji, aby společenská činnost, ke které se teď zapsali, byla pro ně vždy příjemná. Vaše společenské aktivity by měly být pro vás příjemné, protože tímto způsobem pomáháme jiných. Zvu všechny do naší společné práce a doufám, že právě v Polském kulturně-osvětovém svazu najdete realizaci svých přání, najdete přátelé, kteří vám budou nablízku po celý váš život,“ řekla Legowicz krátce před tím, než předala členské průkazy.

Kromě nich dostali noví členové knížky, které pro ně připravilo  Sdružení přátel polské knihy. „Možná se vám hodí během prázdnin,“ doplnila.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Gorolskiswieto.cz

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.